Admira B Praha – SK Zbraslav 1:0 (1:0)

Admira B Praha – SK Zbraslav 1:0 (1:0)

I s trochou štěstí jsme urvali tři body

Druhé jarní kolo jsme odehráli opět na UMT, tentokrát na té domácí. Byl to od počátku do poslední vteřiny tvrdý boj. Někteří hostující hráči víc diskutovali s rozhodčí Rodovou, než hráli, občas i za použití hrubých výrazů… Na hřišti se co chvíli žlutilo.

O našem vítězství se rozhodlo ve 23. minutě, kdy ve skrumáži před brankou Zbraslavi hlavičkoval vysoký Jerhot a s pomocí teče jednoho ze zbraslavských obránců balón skončil v síti – 1:0.

Ve druhé půli se hosté, v tabulce figurující na třetím místě, urputně snažili o vyrovnání. Byli k němu hodně blízko zejména ve chvíli, kdy míč orazítkoval břevno nad brankářem Admiry B Hybešem. To už zbraslavští hráči, lavička i fandové v hledišti zvedali ruce nad hlavu. V té chvíli nám popřálo štěstíčko…

Oceňujeme: brankář Hybeš udržel čisté konto, a to v ostrém kontrastu s přípravnými mači, kdy jsme dostávali spoustu gólů.

Závěr byl doslova nechutný. Ocitujeme ze zápisu o utkání: ťV 91. minutě zahrával tým hostí rohový kop. Před navázáním hry tým domácích střídal jednoho z hráčů a jiný byl na hrací ploše ošetřován. Než byla ukončena procedura střídání a než ošetřovaný hráč opustil hrací plochu, došlo v brankovém území domácích k rozmíšce mezi hráči, která vyvrcholila tím, že hráč hostí č. 8 Sedláček Ondřej udeřil rukama (dlaněmi) do hrudníku jednoho z hráčů domácího týmu. Udeřený hráč upadl, ale k jeho zranění nedošlo a po navázání hry utkání dohrál. Panu Sedláčkovi byla na pokyn AR2 za hrubé nesportovní chování udělena ČK. Při odchodu z hrací plochy kolem AR2 pronesl tato slova: „Tohleto vidíš ty čuráku a to předtím ne!“. Po odchodu vyloučeného hráče byla hra navázána kopem z rohu a následně ukončené utkání.

Tolik zápis o utkání.

O to víc oceňme přístup vedoucího týmu hostí pana Rákosníka, který po utkání říkal: „Proč se rozčilovat, jsou daleko důležitější věci.“

Trenér Admiry B Tomáš Čedík zápas zhodnotil takto: „Na téhle malé umělce se nedá hrát žádný fotbal na krásu. Byl to boj s těžkým, kvalitním soupeřem, a kluci cenné tři body ubojovali.“

 

Admira B: Hybeš – Jerhot, Lupínek, Štochl (46. Tůma), Michálek, D. Němec (84. Panýrek), Jackl, Šindelář (90. Másílko), Kvapil, Štefan, Ondrůšek.

 

Branka: 23. Jerhot

Rodová – Kučera, Švorc

ČK: 0:1 (Sedláček)

ŽK: 3:6

Diváků: 70 (prokřehlých, ale těch, co fandili domácím, nakonec spokojených).

 

Naši střelci:

8 – Ondrůšek (6 doma + 2 venku)

7 – Michálek (3 doma + 4 venku), Jackl (5 doma + 2 venku)

4 – Šindelář (2 doma + 2 venku)

3 – D. Němec (1 doma + 2 venku), Jerhot, Štefan (oba 2 doma +1 venku)

2 – Lupínek (oba 1 doma + 1 venku), Kasík (oba 2 doma + 0 venku)

1 – Martinic, Zolotuchin, L. Němec (všichni 1 doma + 0 venku).

 

Ostatní výsledky a tabulka zde:

http://vysledky.lidovky.cz/soutez.php?sport=1&stat=107&vek=1&kraj=1&typ=1&pozice1=1

 

Příští utkání: Motorlet B – Admira B, pondělí 28. března, výkop 15.00, hraje se na UMT v areálu Motorletu!