Admira Praha – Sokol Družba Suchdol 1:1 (0:0)

Admira Praha – Sokol Družba Suchdol 1:1 (0:0)

Po obstojném výkonu zklamání z výsledku

Stará pravda říká, že vyhrát dvakrát po sobě doma je zatraceně těžké. A náš tým se o tom opět přesvědčil.

Po prvním jarním kole, které jsme absolvovali úspěšně na UMT Štěpničná, se hrálo doma na přírodní trávě. V první půli jsme měli mírnou převahu, hráli jsme poměrně dobře, ale byl to fotbal oboustranně v podstatě bez šancí.

Po změně stran Admira v 55. minutě udeřila. Zleva centroval do vápna Paťha, jeho míč posunul Horák doprava na Kureka, ten přihrál do šance od lajny Mikolandovi a Petr si zblízka věděl rady – 1:0.

Bohužel, další gól jsme už nepřidali, ačkoli Mikolanda a zejména Macek měli navýšení skóre na kopačkách.

Takže přišel trest. V 82. házeli hosté aut zleva, přišel centr do pokutového území, kde hlavičkoval suchdolský dlouhán Růžička. Brankář Jakimeczko míč vyrazil na tyč, ale na dorážku téhož hráče už neměl nárok – 1:1. A to byl střelec v obklopení tří našich zadáků…

Víc už se nestalo, a tak přišly na řadu penalty. Mamurov, který jindy trhá bombami sítě, zkusil střelu po zemi k tyči, ale tu minul. A protože hosté z Kutnohorska se trefovali neomylně, odvezli si z Kobylis ne jeden, ale dva body. Však je také se svými početnými fandy před tribunou patřičně slavili!

Admira: Jakimeczko – Herc (90. Mamurov), Martinic, Komínek, Horák – Kurek (82. Mošna), Zahálka, Turák, Čmejla (58. Majer), Paťha (85. Zolotuchin) – Mikolanda (68. Macek).

Branky: 55. Mikolanda – 82. Růžička

ŽK: 1:3

Rozhodčí: Szikszay – Langmajer, Šauflová

Přihlíželo 257 diváků, přičemž hodně jich přijelo ze Suchdola. Takový „rachot“ – naši OLD BOY´Z i slušní a féroví hostující vlajkonoši, bubeník a trubka – náš stadion už dlouho nezažil.

Suchdolští: Slovo družba už nebereme jako totalitní výraz

Zajímalo nás, proč hostující klub nosí název TJ Sokol Družba Suchdol. A dostalo se nám tohoto vysvětlení – Sokol v Suchdole u Kutné Hory, to je fotbal a taky volejbal. A když valná hromada TJ zjistila, jaké náklady a jaká administrativa by byly spojeny se změnou názvu, zůstalo u názvu ještě z časů totality. Suchdolští ale prý slovo družba nevnímají jako pozůstatek starých časů. Prostě se prý rádi druží.

 

Naši střelci: Druhý gólový zápis Mikolandy

5 – Macek (5 doma+0 venku)

4 – Zolotuchin (3+1)

3 – Zahálka (3+0)

2 – Kolařík (1+1), Mikolanda (2+0), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Herc (1+0).

Foto: Michal Jalovec

Příští utkání: Dvůr Králové – Admira, neděle 27. 3., výkop 15.00