TJ Sokol Živanice – FK Admira Praha 2:1 (0:1)

TJ Sokol Živanice – FK Admira Praha 2:1 (0:1)

Dvě nezvládnuté standardky = zbytečná prohra

Nastoupili jsme bez klíčových hráčů Martinice a Mikolandy, naopak vypomohl Jackl z béčka. V prvním poločase to byl z obou stran opatrný fotbal, nám se dařilo eliminovat sílu domácích včasným přistupováním a odvážnou hrou. V závěru poločasu jsme udeřili po Majerově přímém kopu a Mošnově přesné hlavičce. Domácí ještě do poločasu zahrozili, ale hlavička z malého vápna nešla mezi tyče.

Po přestávce Východočeši zvýšili pohyb a začali nás přehrávat, ale šance si vytvořili jen po standardních situacích. Po jedné z nich vyrovnali. Pak se hra opět v poli vyrovnala, ale domácí byli nebezpečnější, nastřelili břevno. V 73. minutě po rohovém kopu Macek nastřelil břevno a otřepané „nedáš, dostaneš“ se opět naplnilo. Živaničtí poslali na hřiště ligou ostříleného Petruse a ten prvním dotykem ze standardní situace poslal domácí do vedení. Do konce už se nic zásadního nestalo, soupeře jsme opticky zatlačili, ovšem šance žádná už nebyla.

Zápas dobře řídil rozhodčí Šťastný.

 

Admira: Voska – Herc, Komínek, Jackl (85. Stejskal), Kurek, Zahálka, Mošna, Turák, Majer, Zolotuchin (77. Horák), Macek.

Branky: 52. Ujec, 75. Petrus – 42. Mošna.

Rozhodčí: Šťastný – Mrkáček, Drábek.

Diváků: 120

 

Trenér našeho týmu Jindřich Tichai zápas shrnul takto: „Pokud neuhlídáme standardní situace, nemůžeme v těžkých utkání uspět, i když v poli je hra vyrovnaná.“

 

Naši střelci: Mošnův druhý gól v sezoně

6 – Macek (5 doma+1 venku)

4 – Zolotuchin (3+1)

3 – Zahálka (3+0), Mikolanda (3+0)

2 – Mošna (1+1), Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Herc (1+0), Martinic (1+0), Paťha (1+0)

 

V příštím kole máme volno, neboť FK Litol, se kterým jsme měli hrát, z Divize C odstoupil.