Sokol Jablonec nad Jizerou – FK Admira Praha 1:1 (0:1), pk 3:4

Sokol Jablonec nad Jizerou – FK Admira Praha 1:1 (0:1), pk 3:4

Ke třem bodům chybělo deset centimetrů, bereme aspoň dva

Na hřišti „sokolů“ v Jablonci nad Jizerou jsme proti týmu, jehož dres obléká nejeden odchovanec ligové líhně FK Jablonec nad Nisou, měli blízko k výhře. Bohužel, střela Mikolandy po přihrávce Turáka jen zaduněla o tyč branky domácích. V obraně nám chyběl zkušený Martinic, kterého dobře nahradil Jackl z béčka.

Právě Turák nás poslal v první půli do vedení. Domácí rozehráli roh tak mizerně, že se dvojice Zolotuchin – Turák dostala do rychlého brejku, který – možná trochu krkolomně – posledně jmenovaný proměnil. Byl to jeho první gól vstřelený za Admiru. Oslavil ho překvapivým saltem, které směle konkurovalo tomu v podání Kureka (admiráčtí fanoušci vědí, o čem je řeč). Bylo by skvělé, kdyby „gólové salto“ mohl Turák předvést i doma proti Trutnovu.

Po změně stran sice domácí vyrovnali po standardní situaci, ale blíže k vítězství za tři body jsme měli my. Jenže gól už jsme nevstřelili.

A tak jsme brali aspoň dva body po úspěšném penaltovém rozstřelu. Víšek chytil první pokus Jablonce, na naší straně postupně proměňovali Komínek, Mikolanda, Turák a Jackl. V páté sérii sice zaváhal Horák, ale protože domácí střelec trefil vzápětí jen tyč, přibalili jsme si k jednomu bodu za plichtu i druhý bonusový. Má svou cenu!

Teď jen bodový import od Jizery potvrdit doma proti Trutnovu.

 

Admira: Víšek, Herc, Komínek, Jackl, Paťha, Zahálka, Mošna (39. Čmejla), Turák, Majer, Zolotuchin (79. Horák), Mikolanda.

 

Rozhodčí: Tryzna – Stieber, Rais

Branky: 58. Štemberk – 28. Turák

ŽK: 2:2

Diváci: 190

 

Hodnocení trenéra Admiry Jindřicha Tichaie: „V prvním poločase jsme byli lepší než domácí a vytvářeli jsme si standardní situace, ze kterých jsme byli nebezpečí. Ale žádnou stoprocentní šanci jsme neměli, jen několik závarů. Až když domácí špatně rozehráli rohový kop, Zolotuchin posunul na Turáka a ten vstřelil branku. Do konce poločasu už se nic nestalo, jen zase několik standardních situací na obou stranách. V druhém poločase domácí přidali a prvních 15 minut nás přehrávali, vytvořili si i nějaké šance a po standardní situaci vyrovnali. Od 65. minuty jsme zase přidali a až do konce zápasu jsme byli lepším i nebezpečnějším mužstvem. Jenže z šancí jsme branku nedali, hlavně tyč Petra Mikolandy nás mrzela. A tak jsme si připsali alespoň bonusový bod za penalty.“

 

Naši střelci: Poprvé se trefil Turák

6 – Macek (5 doma+1 venku)

4 – Zolotuchin (3+1)

3 – Zahálka (3+0), Mikolanda (3+0)

2 – Mošna (1+1), Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Turák (0+1), Herc (1+0), Martinic (1+0), Paťha (1+0)

 

Příští utkání: Admira – MFK Trutnov, neděle 15. května, stadion FK Admira, výkop v 10.15 hodin.

Na podzim jsme v Trutnově prohráli těsně 0:1.