FC Přední Kopanina – Admira Praha B 2:1 (1:0)

FC Přední Kopanina – Admira Praha B 2:1 (1:0)

Čestná prohra na trávníku lídra tabulky

Na Přední Kopanině si místní zúčastnění vesměs pochvalovali výkon domácího týmu jako jeden z nejlepších, ne-li přímo nejlepší na jaře 2016. Naše mládí kopaninské zkušenosti srdnatě vzdorovalo a nakonec uhrálo čestnou porážku o jeden gól.

V první půli foukal obvyklý kopaninský vítr do zad domácím, kteří si i s jeho výpomocí zajistili vedení, když ve 24. minutě Bláha trefil branku z 25 metrů. Byl to excelentně realizovaný přímý kop, proti kterému neměl jinak velmi dobře chytající gólman Admiry B Voska nárok – 1:0.

V první půli ovšem chytil pár dalších dobře mířených střel, jednu vyrazil na tyč a jen díky jeho výkonu vedla Kopanina po první půli pouze o jeden gól.

Po změně stran vítr hnal dopředu náš tým, nicméně žádnou větší šanci jsme si proti zkušené obraně Kopaniny nevytvořili. Za zmínku stojí pološance Šindeláře, tu ale gólman soupeře Švarc kryl.

Naopak domácí zvýšili své vedení na 2:0 v 72. minutě z penalty za „háček“ v našem vápně. Střílel opět Bláha a opět úspěšně.

Penaltu jsme ovšem kopali i my, a to v 76. minutě. Domácí Hemzáček fauloval a Jackl, překvapivě nejlepší kanonýr našeho béčka, se tradičně nemýlil – 2:1.

Poslední čtvrthodina se nesla ve znamení vzedmutých emocí a tvrdých zákroků. Lídr tabulky chtěl stůj co stůj těsnou výhru udržet a povedlo se mu to. Oceňme jeho výkon a poděkujme našemu týmu, byl vysokému favoritovi důstojným soupeřem. Potvrdil to i trenér domácích Salem Hebousse.

 

Branky: 24. a 72. z penalty Bláha – 76. Jackl z penalty

ŽK: Bláha – Kvapil, Káninský.

Rozhodčí: Bočok – Nykl, Maiello.

Diváků: 100.

 

Admira B: Voska – Štochl (74. Másílko), Kvapil, Jackl, Káninský – Michálek, Beníšek (84. Tůma), Lupínek, Kasík (84. Hybeš) – Šindelář, D. Němec (58. Ermoshkin).

 

Naši střelci

12 – Jackl (8 doma + 4 venku)

8 – Michálek (3 doma + 5 venku), Ondrůšek (6 doma + 2 venku)

5 – Jerhot (4 doma + 1 venku)

4 – D. Němec (1 doma + 3 venku), Šindelář (2 doma + 2 venku)

3 – Štefan (2 doma + 1 venku)

2 – Lupínek (1 doma + 1 venku), Kasík (2 doma + 0 venku)

1 – Sadykov (0 doma + 1 venku), Martinic, Zolotuchin, L. Němec (všichni 1 doma + 0 venku).

 

Poznámka: Aby byl závěr soutěže zajímavější, vypisuje tiskový mluvčí FK Admira Aleš Pivoda tuto prémii: věnuje svou autorskou knihu s fotbalovou tematikou nejlepšímu střelci béčka, pokud nastřílí alespoň 15 branek.

 

Ostatní výsledky a tabulka zde:

http://vysledky.lidovky.cz/soutez.php?sport=1&stat=107&vek=1&kraj=1&typ=1&pozice1=1

Příští utkání: Admira B – ABC Braník, neděle 22. května, výkop v 15.00