Vavruškovo půlstoletí a tucet gólů na oslavu

Vavruškovo půlstoletí a tucet gólů na oslavu

To byla zase jednou povedená fotbalová akce! Připomněli jsme si půlstoletí působení pana Josefa Vavrušky ve funkci sekretáře klubu (začal v Dynamu Kobylisy, pokračoval v Admiře 8 a v Admiře/Slavoji a od roku 2006 je sekretářem v FK Admira Praha). Po celou dobu v jedné a téže kanceláři, možná i za stejným psacím stolem a na stejné židli…

Mezi četnými hosty akce, která proběhla ve čtvrtek 26. května od 17.30, byl mj. i starosta Prahy 8 Roman Petrus, který spolu s oslavencem realizoval slavnostní výkop. Přišel i místopředseda VV PFS Michal Fischer a další osobnosti.

Na admirácké trávě se objevili hráči tak zvučných jmen, že bychom jen těžko pátrali v historii, jestli tahle sestava měla někdy na stadionu FK Admira obdobu. Zejména srdce starších fandů Sparty musí zaplesat nad muži, kteří nastoupili k benefičnímu utkání pod hlavičkou Hvězdy Letné: brankář Kotek a v poli Vrabec, Berger, Horňák, Lokvenc, Mistr, Čabala, Stracený a Zítka. Zahráli si i někdejší extraligoví hokejisté Zelenka a Martinec. A také trenér Admiry B Čedík. Fotbalovou současnost a nadějnou budoucnost reprezentovali Martin Frýdek mladší a Christian Frýdek, synové šéfa našeho SCM Martina Frýdka staršího, další bývalé hvězdy ligových trávníků. Ten byl „nehrajícím kapitánem“ Hvězd Letné.

Sluší se vyjmenovat i sestavu domácích Admira Galácticos. Nominoval ji předseda našeho klubu Ing. Zdeněk Potůček. Chytal současný trenér A-mužstva Tichai, zatímco současný gólman Admiry Víšek zářil v poli, stejně jako jeho spoluhráči Mikolanda a Kurek. S potěšením jsme uvítali účast Smejkala, klubového odchovance a dlouholetého hráče v ČFL. Dále pak čest kobyliského klubu hájili předseda FK Admira Potůček, ředitel klubu Martinic starší, manažer Moudrý a bývalý druholigový hráč Haniak. V sestavě nechyběli ani „admirácký srdcař“ Krčmář, Musil, Blasio, Mestek, Kolesnyk a Čejka, který se ukázal být znamenitým kanonýrem.

Utkání skončilo zaslouženou plichtou 6:6 (2:3), když branky stříleli: Čejka 4, Víšek a Smejkal z půlící čáry chytrým přehozením gólmana (v praxi prokázal, co se na Admiře naučil) – Zelenka 2, Lokvenc, Mistr, Zítka a M. Frýdek.

Zápas řídil s ledovým klidem a přehledem Zdeněk Havlíček. V hledišti se sešlo asi dvě stě diváků, mezi nimiž nechyběla rodina pana Vavrušky. Nezklamali naši OLD BOY´Z, přišli, fandili a po závěrečném hvizdu se pozdravili s admiráckými Galácticos. Jen škoda, že zdravotní komplikace nedovolily předsedovi klubu a jednomu z hlavních organizátorů Ing. Potůčkovi zůstat na stadionu až do konce.

Akci, na kterou budeme dlouho vzpomínat, pak zakončila „zdařilá beseda o sportu“ spojená s bohatým občerstvením, na němž se osobně podílela i manželka oslavence paní Jiřina Vavrušková.

-api-

Foto: Michal Jalovec, FK Admira Praha