FK Admira Praha - SK Sparta Kutná Hora 2:0 (1:0)

FK Admira Praha – SK Sparta Kutná Hora 2:0 (1:0)

Doma neporaženi celou sezónu, padla i Kutná Hora

Do zataženého rána se probudily v neděli Kobylisy očekávající poslední domácí výkop v letošní divizní sezóně. A cíl Admiry před ním byl jasný – udržet domácí neporazitelnost v řádné hrací době.

Začátek zápasu byl vlažný z obou stran, jen nákopy a boj o střed pole. Žádná velká šance na obzoru, až z čista jasna nakonec udeřilo v 15. minutě. Zahálka si postavil u pravé lajny míč k rozehrání přímého kopu. Zahrál ho opravdu parádně, našel přímo nabíhajícího Martinice, jehož hlavičku vytěsnil gólman hostí Ptáček, ale na dorážku Mikolandy z bezprostřední blízkosti byl krátký – 1:0. Kutnohorští se osmělili a hned za tři minuty mohlo být srovnáno, nebýt vynikajícího zákroku Víška. Zbytek prvního poločasu byl však takový mdlý, pěkných akcí opravdu poskrovnu. K vidění bylo pár střel z dálky, při kterých se ani jeden z brankářů příliš nenadřel. Dominovaly obrany, v drtivé většině soubojů byli obránci na obou stranách hřiště důraznější. Takže do kabin se šlo za příznivého stavu pro náš tým.

Nástup do druhé půle nebyl nijak zvlášť rozdílný od průběhu půle první. Svižněji se začalo hrát od 55. minuty. To se Kutnohorští dostali do velké šance, která skončila těsně vedle tyče branky Víška. O pár minut později se do šance dostal mladík Zolotuchin, který přehazoval brankáře Ptáčka. Provedl to pěkně, bohužel jeho lob stačil vyhlavičkovat vracející se obránce. Ihned z brejku se hnali na zteč hosté, kteří to zkoušeli po naší pravé lajně. Zakončující hráč pálil tvrdě a přesně z úhlu, Víšek byl však v tomto souboji úspěšnější. Výživnější období zápasu trvalo zhruba do 70. minuty, poté tempo znovu lehce opadlo. Šancí ubylo a hráči na obou stranách již nebyli tak hladoví. Za zmínku snad stojí krásná pobídka od Zolotuchina k Mikolandovi, kterému však při zpracování míč odskočil, a Turákovo sólo, které bylo zaraženo až ve finální přihrávce před branku a sraženo na roh. Nakonec si však admiráčtí fanoušci mohli zakřičet gól ještě jednou. Potom, co v devadesáté minutě přišel dlouhý nákop z naší defenzívy, Mošna vyhrál souboj s vyběhnuvším brankářem Středočechů, odražený míč doběhl a poslal jej vstříc odkryté svatyni. Míč byl rychlejší než dobíhající obránce, takže Mošna stvrdil naší domácí neporazitelnost gólem na 2:0.

Tím tedy zápas skončil a tři body zůstaly doma. Tudíž jsme se posunuli na třetí místo tabulky a v Letohradě se jí pokusíme udržet!

O.CH.

Branky: 15. Mikolanda – 1:0, 90. Mošna – 2:0.

Admira: Víšek – Herc, Komínek, Martinic, Horák – Majer, Turák, Mošna, Zahálka – Mikolanda (77. Macek), Zolotuchin (88. Slabý).

ŽK: 1:1 (Komínek – Vácha)

Rozhodčí: Štuk – Novotný, Flimmel

Přihlíželo 190 diváků, mezi nimi i tentokrát asi nejpočetnější a nejhlasitější „kotel“ Old Boy´Z za celou sezónu. V hledišti byli i hráči a trenéři našich týmů U16 a U18, které vyhrály své soutěže a které byly v poločasové přestávce odměněny za výbornou reprezentaci klubu. Ocenění jim předal člen výkonného výboru FK Admira Josef Přitasil.

Poslední utkání sezóny: Letohrad – Admira, sobota 18. června, výkop v 17.00 hodin.

Dosavadní výsledky Letohradu zde:

http://vysledky.lidovky.cz/soutez-tym-zapasy.php?id_soutez=9819&vybrany_tym=45

Trenér Jindřich Tichai a obránce Standa Komínek o výhře nad Kutnou Horou a vlastně o celé končící sezóně.
Naši střelci: K cílové prémii má pořád nejblíž Macek

7- Macek (5 doma+2 venku)

5 – Mošna (2+3), Zolotuchin (4+1), Zahálka (4+1)

4 – Mikolanda (4+0)

3 – Turák (2+1)

2 – Herc (1+1), Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Martinic (1+0), Paťha (1+0)

Foto Michal Jalovec