FK Admira Praha – FC Hradec Králové 1:4 (0:2)

S MOL CUPEM jsme se rozloučili důstojně

Prvoligový soupeř z východních Čech ve 2. kole MOL Cupu sice nenastoupil na Admiře v nejsilnější sestavě, přesto si jistě vybojoval postup do 3. kola. Náš tým dřel a mohl uhrát i přijatelnější výsledek, mohl však taky prohrát vyšším rozdílem. Debakl, jaký utrpěly doma Klatovy (s Jihlavou prohrály 1:9) či Polná ( s Olomoucí 1:10), se Admiry zdaleka netýkal.

Hradec začal svižně a tlačil se před naši branku. V 15. minutě se Pázler ocitl tváří v tvář brankáři Víškovi a zakončil přesně – 0:1. Někteří sice volali po odmávání a odpískání ofsajdu, jenže neměli pravdu, gól byl regulérní. O deset minut později se prošel hostující Vlkanova po našem vápně a pak se trefil milimetrově k tyči – 0:2. Čtyři minuty poté pálil Mareš z přímého kopu, naštěstí pro nás do břevna. V samém závěru první půle zkoušel náš Šmidrkal obloučkem přehodit gólmana Východočechů Lindra, ten však byl pozorný.

Po přestávce přidal Hradec rychle třetí gól. Chybou v rozehrávce jsme mu nabídli šanci a Vlkanova v 49. minutě zakončoval do prázdné branky – 0:3. Už za tři minuty se Zorvan a Pázler ocitli na našem malém vápně, ale obětavě bránící zadáky Admiry na brankové lajně neprostřelili. Pěknou střelu předvedl kobyliskému publiku v 57. minutě Janoušek, míč orazítkoval tyč Víškovy branky. V 64. minutě vytáhl Víšek konečky prstů nad břevno jedovku Východočecha Vobejdy. V 69. minutě se gólu dočkalo i domácí publikum. Napřed jsme kopali přímý kop, ale vytěžili jsme jen roh. Až z něj uhodilo. Ve skrumáži se hlavou prosadil Martinic – 1:3. Přesto Hradečtí zůstávali v klidu, všichni na stadionu věděli, že zvrat v jejich neprospěch se konat najisto nebude. Naopak. V 76. minutě se z rychlého protiútoku po naší ztrátě míče (poměrně častý jev!) zrodila další šance „votroků“, kdy Trubač poslal šikovnou přihrávku Zorvanovi, ale Víšek opět vytlačil střelu na roh. Ligoví Východočeši dál měli utkání pod kontrolou, branka stále visela ve vzduchu a nakonec přišla v 86. minutě. To naši stopeři dopřáli v pokutovém území Zorvanovi dostatek klidu k přípravě střely a jmenovaný prostřelil Víška počtvrté – 1:4.

Nebylo co řešit, postoupilo zřetelně lepší mužstvo a nám nezbývá, než přemožiteli Admiry popřát další úspěchy v MOL Cupu. Už jen proto, že sportovním manažerem je v Hradci Králové Pavel Krmaš, náš bývalý a dodnes v Kobylisích populární hráč. Tohle je jeho vzpomínka na působení v Admiře: „Byl jsem tu tři a půl roku a moc rád na tu dobu vzpomínám. Užíval jsem si studentského života v Praze, hrál jsem tu za dobrý tým, měl jsem tu fotbalově kvalitní spoluhráče a poznal jsem na Admiře nemálo slušných lidí. Rád se tu zase někdy objevím.“

K našemu výkonu: nebyl špatný, oproti přípravě s Baníkem Souš jsme zahráli o poznání lépe. Potěšilo, že naši borci dokázali běhat s prvoligovými „votroky“ až do 90. minuty, i když rychlostně jsme byli téměř všude „druzí“.

 

Branky: 69. Martinic – 16. Pázler, 25. a 49. Vlkanova, 89. Zorvan.

ŽK: Mošna – Pázler.

Počet diváků: 275.

Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Kříž.

 

FK Admira Praha: Víšek – Herc, Martinic, Komínek, Paťha – Michálek (63. Šimek), Zahálka, Mošna, Šmidrkal, Majer – Nádeníček (82. Jackl).

FC Hradec Králové: Lindr – Černý Milan, Nosek, Plašil, Mareš – Vobejda, Janoušek (74. Schwarz) – Vlkanova (61. Mudra), Zorvan, Trubač – Pázler (69. Martan).

 

Trenér Admiry Jindřich Tichai po utkání řekl: „Prohráli jsme se soupeřem, který je o třídu, spíš o dvě třídy výš. Hosté byli viditelně rychlejší, fotbalovější, o dost nebezpečnější, rozdíl mezi divizí a první ligou je značný. My jsme v MOL Cupu dokázali vyřadit dvě mužstva a přivést do Kobylis pro naše diváky ligový tým. Na víc už jsme neměli.“

Videozáznam obsáhlejšího vyjádření trenéra Jindřicha Tichaie k našemu účinkování v MOL Cupu a před startem divizních bojů přineseme dodatečně.

-api-

A takto viděl zápas Ondřej Charvát, nejmladší člen našeho mediálního týmu:

Deštivé mraky, které kroužily po kobyliské obloze v odpoledních hodinách, se těsně před zápasem roztrhaly a na výkop reprízy dva roky starého souboje vysvitlo slunce. Před dvěma lety jsme Hradecké potrápili, zápas dospěl do penalt, ve kterém jsme bohužel pohořeli a přišli tak o dvojzápas s plzeňskou Viktorkou. Teď tu byla možnost odvety. A upřímně, soupeř byl nad naše síly. Hradec nastoupil v silné sestavě, Pázler hned v osmé minutě nastřelil tyč Víškovy branky. Za sedm minut byl však přesnější, když ve sporné situaci rozhodčí praporek nad hlavu na znamení ofsajdu nezvedl a Pázler tak postupoval sám na Víška, který vyběhl tak napůl a pro ligového útočníka nebyl problém ho potrestat lobem, jenž o tyč zaplul do sítě. Za deset minut již bylo skóre o dvě branky, kdy si s naší obranou pohrál Vlkanova a přesnou střelou nedal Víškovi šanci. Hradečtí nás mačkali, ve 29. minutě nastřelili břevno, o dvě minuty dostali míč do sítě, nicméně nyní rozhodčí ofsajd zahlásili. Naše první střela na branku přišla ve 44. minutě, kdy pálil z dálky Šmidrkal. Lindr si však jeho oblouk v pohodě stáhl. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:2. Druhý poločas začal nejhůře, jak mohl, ve 49. minutě to bylo o tři branky, kdy Víšek opět rozporuplně vyběhl a Vlkanova jej překonal podruhé. O tři minuty se situace opakovala, tentokráte však na brankové čáře zasáhl skokem Herc. Hradec topil pod kotlem, v 56. minutě opět rozdunili hráči tyč za Víškovými zády. V 68. minutě byl faulován na kraji vápna Mošna, dostali jsme tedy výhodu přímého kopu. Jeho exekuci provedl Majer, jeho pokus však srazila zeď na roh. Z něho jsme udeřili, centr prodloužil střídající Šimek na Martinice, který hlavou rozvlnil Lindrovu síť. Bohužel jsme se již do žádné vážnější šance nedostali, ligový mančaft si postup s přehledem pohlídal. Tím nechci ubírat našim chlapcům snahu a chtíč, bojovali opravdu srdnatě a některé kombinace měly parametry. Bohužel hosté skórovali ještě jednou, když se z otočky placírou prosadil Zorvan. Zápas jsme tedy prohráli, oproti zápasu hraném před dvěma lety byl vidět velký rozdíl. Hradec nic nepodcenil, přijel si pro postup. Admiráci bojovali a dřeli, bohužel to nestačilo. V neděli na Aritmu by však tento výkon stačit měl.

Leave a Reply