Admira Praha – Slavoj Český Krumlov 5:0 (4:0)

Jihočechy jsme sestřelili ze vzduchu i ze země

Dvojník Charlieho Chaplina, který Admiře v Českém Krumlově na dálku popřál úspěch v nedělním utkání se Slavojem zpod českokrumlovského zámku, nám přinesl štěstí. Jihočechy jsme poslali domů s nepopulárním „bůrem“. A to ještě hostům zachytal gólman Trnka, jehož zásluhou si Českokrumlovští neodvezli z Kobylis ještě drtivější náklad.

Skóre se mohlo měnit už ve 2. minutě, kdy po chybě hostující defenzivy pálil Zahálka nad břevno. Přišla ale 18. minuta, nikdo z hostující obrany si příliš nevšímal Nádeníčka, a tak se naše nová akvizice konečně trefila. Hlavičkou nám jmenovaný útočník zajistil vedení – 1:0.

Ve 22. minutě zakončil kombinaci zleva po ose Zahálka – Majer – Paťha posledně jmenovaný střelou z úhlu, kterou gólman Trnka lapil.

To ve 28. minutě našel Majer centrem před branku hlavičku Zolotuchina a vedli jsme 2:0. Hosté zkoušeli pozdravit našeho „navrátilce“ z kvalifikace plážového fotbalu Víška, pálili Wagner a Kabele, ale o ohrožení admirácké branky se mluvit nedá.

Naše akce z 33. minuty volala po penaltě. Herc zprava našel Majera, ten vyslal do sóla Michálka, který inkasoval ve vápně kosu. Sudí Leška ale pokutový kop kupodivu nepískl.

Pak ve 37. minutě zazdil Nádeníček loženku, čehož jsme tolik litovat nemuseli, protože o minutu později napálil Paťha na branku Jihočechů z dobrých třiceti metrů takovou jedovku, která skoro trhala síť – 3:0.

Ještě to nebylo všechno, protože v poslední minutě první půle rozehráli admiráci v šestnáctce hostí biliár, jejž zakončil dorážkou Zolotuchin – 4:0.

První šanci druhé půle neproměnil v pádu Majer, střílel vedle. Ve 49. minutě přišel další faul na Michálka ve vápně, který zavinil krumlovský Kroupa. Teď už z toho byla penalta, kterou ovšem Komínkovi gólman Trnka vyrazil a chytil i dorážku Zolotuchina.

Pátému gólu ale Jihočeši stejně neutekli. V 55. minutě se trefil – opět hlavou – Nádeníček. Tedy 5:0.

Pak už se dohrávalo v tempu připomínajícím spíš přátelský mač. Za zmínku stojí snad Šmidrkalova pecka těsně vedle tyče v 61. minutě a situace ze 76. minuty, kdy Šmidrkalovu střelu vyrazil brankář Trnka přímo před Nádeníčka, jehož dorážku hlavou lapil vzápětí také.

Ať hledáme, jak hledáme, opravdovou gólovou šanci hostí jsme na videozáznamu utkání prostě nenašli…

 

Branky: 18. a 55. Nádeníček, 26. a 45. Zolotuchin, 38. Paťha.

Rozhodčí: Leška – Duchoň, Petřík.

ŽK: 1:2 (Komínek – Wagner, Kroupa).

Přihlíželi 184 diváci.

 

Admira: Víšek – Komínek, Jackl (46. Šmidrkal), Paťha – Martinic – Herc, Michálek (66. Hochman), Zahálka, Majer (75. Fric) – Zolotuchin (59. Zimmermann) – Nádeníček (83. Panýrek).

Rozhovor s trenérem a hráčem

Leave a Reply