FK Meteor Praha VIII – FK Admira Praha 2:3 (0:1)

FK Meteor Praha VIII – FK Admira Praha 2:3 (0:1)

Na zelenobílého rivala se nám poslední dobou daří

Proti rivalovi z Libně se nám v derby Prahy 8 v poslední době daří. Ještě v ČFL jsme na jeho hřišti vyhráli 3:0, v létě loňského roku, před startem divize, jsme v přátelském mači zvítězili 3:1 a v lednu 2016, v rámci zimního turnaje pořádaného právě Meteorem jsme vyhráli potřetí, tentokrát 3:2. V posledních dvou derby u toho byl na naší lavičce trenér Jindřich Tichai, který k nám přišel právě z Meteoru, kde vedl A-dorost.

Naše branky: Martinic, Rybařík, Vitalij.

Sestavy Admiry:

1. pol. – Žulevič – Mamurov, Horák, Martinic, Majer, Zahálka, Turák, Ruslan, Kasík, Stejskal, Macek.

2. pol. – Gabriel – Herc, Horák, Mamurov, Majer (65. Macek), Martinic, Čmejla, Turák, Vitalij, Stejskal, Rybařík.

Hrál se zápas, ve kterém jsme byli v prvním poločase jasně lepší, ale branku jsme dokázali dát jen ze standardní situace, když na dobře zahraný roh Zahálky nejlépe naskočil Martinic – 0:1. V prvním poločase jsme domácí nepustili k jediné střele na branku.

Druhý poločas byl vyrovnaný. Nejdříve Rybařík zvýšil na 0:2 pro nás, ale za minutu domácí snížili po rohu na 1:2. Vítězný gól zařídil Vitalij, když umístil do sítě nechytatelně hlavou přesný a prudký centr Čmejly – 1:3. Domácí z penalty snížili na konečných 2:3 pro nás.

Dodejme, že ve druhé půli chytil brankář Gabriel, který je u nás na zkoušku, pokutový kop.

Hodnocení našeho trenéra Jindřicha Tichaie: „Klasické derby, vyhecované a bojovné. Nasazením to mělo blízko k mistrovskému utkání. Bylo vidět, že na obou stranách chybělo hodně hráčů. U nás devět (zranění a nemoci). První půle z naší strany kvalitní a druhá odbojovaná. Hráčům je třeba poděkovat za velkou bojovnost a nasazení.“

Zajímavý je i pohled trenéra Meteoru Karla Jeřábka, který u nás svého času působil: „Zápas průměrné úrovně, klasický přípravný. Udělali jsme víc chyb než soupeř a nedali jsme penaltu. Remíza by asi byla spravedlivější. Z naší strany výkon ovlivnil fakt, že jsme nastoupili po týdenním soustředění, a taky značná marodka.“

-api-