FK Admira Praha – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 2:0 (2:0)

FK Admira Praha – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 2:0 (2:0)

Dvě „tvrdé palice“ sestřelily Orličany během tří minut

Příprava je prostě jiná opera než samotné mistrovské utkání. Přesvědčili jsme se o tom my, když naše výsledky v zimním období byly upřímně řečeno mizerné. Přesvědčili se o tom i Východočeši, kteří naopak v přípravě váleli jako z partesu. Ty jsme přivítali na UMT Meteoru v Bedřichovské ulici, mezi Pražany řečené „na Štěpničné“. To proto, že naše „umělka“ má certifikaci jen na Pražský přebor, a podmáčené trávě na kobyliském stadionu by hrozilo zničení hned v prvním jarním kole.

Hosté na UMT, kde jsme sehráli téměř všechny přípravné zápasy a byli jsme na ní tudíž „tak trochu doma“, začali sebevědomě. Nějakých dvacet minut patřilo jim. Jednou skončil míč shora na břevně Jakimeczkovy branky. Pak admiráci zjistili, že od Orlice přijel tým, který sice má svou kvalitu, ale hrát se s ním rozhodně dá. Během tří minut jsme potom vstřelili dvě pěkné branky, obě hlavou. První gól za Admiru v divizi vsítil po rohovém kopu exligista Mikolanda. Na 2:0 zvýšil Herc, který zamířil přesně do „vinglu“, kam gólman Krátký, který je postavou spíše dlouhý, dosáhnout při nejlepší vůli nemohl.

Pro Jiskru to byl šok, ze kterého se už do konce zápasu nevzpamatovala. Po změně stran sice tlačila ve snaze aspoň snížit. Ale naše defenziva, počínaje gólmanem Jakimeczkem, pracovala zodpovědně a brankovou radost týmu zpod Orlických hor nedopřála. Naopak na 3:0 málem zvýšil z rychlého brejku Kurek, ale jeho střelu z úhlu zastavil na brankové lajně jeden z hostujících zadáků.

Vaňous, Souček a Coufal, kteří nás deklasovali na domácím hřišti v 1. kole, se v Praze neprosadili. S přibývajícím časem jsme registrovali frustraci některých hostujících hráčů, nejzřetelněji u Nágla. S porážkou Východočeši po zdařilé přípravě asi moc nepočítali.

A tak jsme mohli oslavit první tři jarní body a vydařenou odvetu za podzimní šok u Orlice, kde jsme prohráli 0:4. Velký dík patří všem admirákům. I věrným OLD BOY´Z, kteří v Libni připravili kobyliskému týmu velkolepé domácí prostředí.

Nepochybně přijdou fandit i za týden, 20. března v 10.15, kdy Admira přivítá nováčka Divize Sokol Družba Suchdol, na jehož trávě jsme v létě remizovali 0:0. Body jsme přivezli dva, protože penaltový rozstřel patřil admiráckým střelcům a gólmanovi Pellegrinimu. Ten je však podle poslední zpráv kdesi v Itálii.

 

Fakta z utkání (podle serveru www. fotbalunas.cz):

FK Admira Praha: P. Jakimeczko – O. Herc, M. Horák, S. Komínek, J. Kurek (85. T. Stejskal) – J. Martinic, M. Paťha (89. M. Kasík), R. Turák, P. Mikolanda (75. M. Macek) – Š. Zahálka, M. Čmejla (70. P. Zolotuchin)

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: J. Krátký – J. Smola (60. V. Heger), P. Chleboun, J. Strnad (80. P. Felgr), M. Coufal – P. Langer (85. A. Jansa), Z. Vaňous, M. Kukla, J. Felcman (70. O. Skalický), A. Nágl – J. Souček

ŽK: 15. M. Čmejla, 64. R. Turák, 79. J. Kurek, 89. J. Martinic – 41. J. Strnad, 79. A. Nágl, 89. Z. Vaňous.

Počet diváků: 100.

Rozhodčí: Machýček – Matějček, Hasíková.

 

Naši střelci: První gólový zápis Mikolandy a Herce

5 – Macek (5 doma+0 venku)

4 – Zolotuchin (3+1)

3 – Zahálka (3+0)

2 – Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Mikolanda (1+0, Herc (1+0)

 

Foto a video: Michal Jalovec

Oslava výhry s nadšenými OLD BOY´Z