SK Třeboradice – FK Admira Praha B 2:3 (0:2)

SK Třeboradice – FK Admira Praha B 2:3 (0:2)

Prestižní „malé derby“ s favoritem nečekaně pro nás!

Před dvěma týdny zdolal SK Třeboradice náš A-tým v zimní přípravě 1:0 a hrál lépe než Admira. V neděli na stejné UMT v Bedřichovské, kterou si Třeboradice zvolily za domácí prostředí v prvním jarním kole Pražská teplárenská přeboru, kobyliská rezerva naše áčko překvapivě „pomstila“! Favorit a aspirant postupu do divize vedený naším bývalým trenérem Tesařem, který nastoupil v sestavě s exligisty Obermajerem a Grznárem a s oficiální Hvězdou přeboru Viktorinem, musel „zkousnout“ prohru 2:3. S tou Třeboradičtí určitě nepočítali, zvlášť když prohráli s ryze béčkovou sestavou Admiry bez jediné posily z A-kádru!

Hodně nám napomohl třeboradický Červenka, který v 15. minutě podkopl unikajícího Michálka v gólové šanci a viděl ČK. Proti deseti jsme zaváleli, chvílemi jsme soupeře školili a brankami Michálka a Šindeláře jsme šli do poločasového vedení 0:2. A to admiráci ještě dvě tutovky zazdili!

Po přestávce si domácí připomněli, že podle papírových předpokladů by měli udávat tón hry oni, a začali hrát onačejší fotbal. Snížili na 1:2 střídajícím Kynclem a zlobili! Naštěstí díky Štefanově brance jsme jim hned vzápětí utekli opět na dvougólový rozdíl. Grznár sice v 69. minutě „exligově“ provedeným trestňákem snížil na 2:3, ovšem admiráci statečným výkonem tříbodové překvapení proti fotbalovějším Třeboradicím nakonec uhráli.

Branky: 61. Kyncl, 69. Grznár – 24. Michálek, 41. Šindelář, 63. Štefan.

 

Jak to viděli trenéři

Tomáš Čedík (Admira B): „V první půli jsme byli jednoznačně lepší, mohli jsme vstřelit i čtyři góly. Ve druhém poločase už byli i v deseti lepší domácí. Sice jsme vstřelili ještě třetí gól, ale musím uznat, že Třeboradice prokázaly svou kvalitu a přehrávaly nás. Naši kluci to ovšem odmakali, odjezdili a odbojovali. Proto bych řekl, že vítězství 3:2 je pro nás šťastný, ale zasloužený výsledek. Zvlášť, když se soupeř netají tím, že chce přebor vyhrát.“

Jiří Tesař (Třeboradice): „Do utkání jsme nevstoupili zodpovědně a poločas jsme prohráli zaslouženě 0:2. Bylo tam i naše vyloučení, mohli jsme inkasovat i víckrát. Po přestávce jsme už udávali tón hry a dali jsme dvě branky. Ovšem soupeř také jednou skóroval, a tak jsme podlehli 2:3. Podle průběhu zápasu by spíše odpovídala remíza.“

 

Admira B: Hybeš – Jerhot, Lupínek (K), Štochl, Michálek, Beníšek (88. Tůma), Jackl, Šindelář, Kvapil, Štefan, Ondrůšek (61. D. Němec).

 

Diváků: 100

ČK: 1:0

ŽK: 1:2

Rozhodčí: Opočenský – Stumpf, Váša

 

Naši střelci:

8 – Ondrůšek (6 doma + 2 venku)

7 – Michálek (3 doma + 4 venku), Jackl (5 doma + 2 venku)

4 – Šindelář (2 doma + 2 venku)

3 – D. Němec (1 doma + 2 venku), Štefan (2+1)

2 – Jerhot, Lupínek (oba 1 doma + 1 venku), Kasík (oba 2 doma + 0 venku)

1 – Martinic, Zolotuchin, L. Němec (všichni 1 doma + 0 venku).

 

Ostatní výsledky a tabulka zde:

http://vysledky.lidovky.cz/soutez.php?sport=1&stat=107&vek=1&kraj=1&typ=1&pozice1=1

 

Příští utkání: Admira B – SK Zbraslav, neděle 20. března, výkop 14.00, hraje se na UMT v areálu stadionu!