FK Admira Praha – FK Jaroměř 4:1 (2:0)

FK Admira Praha – FK Jaroměř 4:1 (2:0)

Nováček nebyl tak odevzdaný, jak ukazuje výsledek

Před zápasem nám sebevědomí zvedla zpráva, že Litol odstoupila z letošního ročníku Divize. Její zápasy byly kontumovány a to nás vyneslo nahoru, na šestou příčku tabulky. Další body jsme si tedy chtěli připsat na hřišti. Přijel k nám totiž předposlední tým tabulky – nováček Divize Jaroměř.

Kobylisy se probudily do teplého jarního dne, celý zápas se tedy odehrál za krásného počasí. A již od první minuty Jaroměři bylo teplo nejen díky počasí, ale také díky admirácké aktivitě. Hned na začátku zápasu se ve velké šanci po Mikolandově prodloužení ocitl Zolotuchin, ale levačkou branku minul. Dále jsme byli aktivnější, ve 14. minutě se měla vlnit síť znovu. V šanci tentokrát Mikolanda hlavou po centru Majera. Předskočil brankáře hostí Ondráčka, bohužel jeho střela mířila vysoko nad. Tlak na branku hostí gradoval, zpoza vápna to po Zolotuchinově zpětné zkoušel Paťha. Bohužel těsně minul pravou tyč branky.

Ve 27. minutě napřáhl z dálky Mošna, jeho střelu s obtížemi vyrazil brankář na roh. Z následného rohu se míč odrazil zpět k exekutoru Majerovi. Jeho druhý centr byl o poznání lepší, našel na zadní tyči Martinice, který křížnou hlavičkou na přední tyč konečně napnul síť- 1:0! To však evidentně našim hráčům nestačilo, o dvě minutky později se obranou prosmýkl Kurek, ztroskotal však na brankáři. Dorážet zkoušel Majer, jeho pokus letící do odkryté svatyně však vykopl obránce. Ve 39. minutě však byla jak obrana, tak brankář Východočechů bez šance. To se totiž ve velké parádě předvedl Mikolanda. Zhruba 25 metrů od branky se k němu dostal míč, Petr si jej nechal skočit a napálil jej přímo na branku. Jeho jedovka nemohla skončit jinak než za zády bezmocného Ondráčka – 2:0!

Do kabin jsme tedy odcházeli s komfortnějším dvoubrankovým vedením.

Po 15 minutové pauze vyplněné občerstvením a tradiční tombolou přišla na řadu opět hra. Nejdříve ve 48. minutě vyzkoušel brankářovu pozornost Majer, dobíhající Mikolanda byl však u odraženého míče pozdě. V 54. minutě všichni diváci i aktéři zápasu zažili malé deja vu. Odskočený míč kolem pětadvaceti metrů od branky. Prudká rána přímo do vinglu. Tentokráte byl hrdinou okamžiku Mošna, hrající poprvé po zranění v základní sestavě – 3:0! Následující minuty byly z obou stran poměrně laxní. Admiráci měli nahráno, Jaroměř v podstatě prohráno. Z naší letargie vzešla penalta pro hosty po faulu Majera na jaroměřského Čenovského. Její exekuce se ujal Ruml a s přehledem poslal míč k pravé tyči – 3:1! Co si budeme povídat, naše tempo lehce opadlo. Už to nebyla taková ofenzivní smršť. Náš výkon šel kvalitou dolů… Hru jsme ale dál kontrolovali, až na Čmejlovu chybnou rozehrávku, po které šel útočník hostí Škoda sám na brankáře Jakimeczka. Netrefil však vůbec branku. Naopak jsme to byli my, kdo ještě změnil skóre zápasu. V poslední akci zápasu Čmejla rozehrál přímý kop přistrčením na Paťhu, který pomocí stínování Macka přízemní střelou propálil všechno, co stálo před ním – 4:1!

Zápas jsme tedy zvládli a zaslouženě si připsali tři body. V tabulce jsme rázem čtvrtí! Příště jedeme do Vysokého Mýta. Snad předvedeme stejně kvalitní výkon, jako v první půli proti Jaroměři.

Branky: 28. Martinic, 39. Mikolanda, 53. Mošna, 90. Paťha – 66. Ruml (p.k.)

 

Rozhodčí: Němec – Benedikt, Severýn

ŽK: 0:1 (35. Horák)

Přihlíželo 202 diváků, mezi nimi bylo nečekané množství žen a dívek.

 

FK Admira Praha: Jakimeczko – Mamurov, Martinic (K), Komínek, Paťha – Majer (82. Stejskal), Turák, Mošna (88. Horák), Zolotuchin (68. Zolotuchin) – Mikolanda (78. Macek), Kurek.

FK Jaroměř: Ondráček – Matějka (72. Bano), Hrabík, Ruml, Knap – Čenovský, Horák, Michálek (K), Holub, Častvaj (46. Štajer) – Škoda.

 

Naši střelci: Hned tři premiérové trefy

6 – Macek (5 doma+1 venku)

4 – Zolotuchin (3+1)

3 – Zahálka (3+0), Mikolanda (3+0)

2 – Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Herc (1+0), Martinic (1+0), Mošna (1+0), Paťha (1+0)

O.CH

Příští utkání: Vysoké Mýto – Admira, sobota 9. dubna, výkop 16.30. Tímto utkáním odstartuje pro náš tým „série smrti“. Vysoké Mýto má být na jaře ve velmi formě, poté přijede do Kobylis jasný lídr tabulky Olympia HK, následně jedeme do Živanic, v tabulce druhých. Domácí zápas s Litolí byl zrušen a pak nás čeká ve svém prostředí Jablonec nad Jizerou, farma ligového Jablonce nad Nisou. Je nemálo těch, kteří tvrdí, že z této série nevydolujeme ani bod. Tak uvidíme.