Admira Praha - Olympia Hradec Králové 0:0, p. k. 4:2

Admira Praha – Olympia Hradec Králové 0:0, p. k. 4:2

Rozhodovaly penalty: Připsali jsme si skalp lídra tabulky!

Před týdnem jsme odjížděli z Vysokého Mýta s debaklem a s vidinou domácího zápasu proti královéhradecké Olympii. Proti týmu, který měl desetibodový náskok na čele tabulky, před námi byl dokonce o dvacet bodů. Vyhlídky tedy nebyly extra růžové. Ale co je na papíře, to se na hřišti vůbec potvrdit nemusí. A přesně takový byl nedělní příběh v Kobylisích.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi rozpačitý, boj se odehrával hlavně ve středu hřiště a ani jeden tým si nedokázal vytvořit kloudnou šanci. Atraktivity se diváci dočkali až po dvaceti minutách hry, kdy se oba týmy dostaly z ospalé fáze a začaly být směrem dopředu produktivní. Do velké šance se natlačil Mikolanda, ale bohužel jej zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Z brejku se do šance tlačili hosté, leč útočník v samostatném postupu 

na Víška selhal a poslal míč těsně vedle levé tyče. Poprvé musel náš brankář zasahovat proti přímému kopu exligisty Klapky, který vytáhl na břevno. Branku hostů z admiráků jako první ohrozil Zahálka, ale jeho střele chyběla větší intenzita. Totéž platilo i pro střelu Zolotuchina. Druhá půle již byla jiný šálek kávy. Hned v první minutě se vytvořil závar ve vápně hostů, kde se snažili zakončit Mikolanda a Zolotuchin, ale bohužel žádný jejich pokus neprošel až k bráně.

O tři minutky později se rozezvučela tyč za Víškem, když do ní napálil míč z přímého kopu Klapka. Naše štěstí… Hra měla velký spád, do zatím největší šance zápasu se dostal Zolotuchin po centru z pravé strany od Kureka. Zolotuchin míč výborně trefil z voleje, bohužel však mířil přesně do prostoru, kde stál brankář hostů Kobos. O pár minut později centroval právě Zolotuchin, ale jeho nebezpečný centr stihl skokem zneškodnit zase Kobos. Poté nás několika výbornými zákroky podržel navrátilec Víšek, který efektními a zároveň efektivními robinzonádami likvidoval střely z dálky. Trenér Tichai začal v poslední pětadvacetiminutovce často střídat, z našeho pohledu hru velmi oživil Turák. Nicméně to však vstřelenou branku nepřineslo. Mohli jsme však skončit s nulovým ziskem, v 88. minutě jsme se velmi zapotili! Nejdříve Víšek vyrazil střelu na roh, ze kterého vznikl ve vápně závar. Za Víškem musel na brankové čáře dvakrát čarovat kapitán Martinic, nejdříve skluzem a poté hlavou. I díky jeho zákrokům se šlo tedy do penalt.

Hned první hradecký exekutor ani netrefil branku, načež Komínek s přehledem zavěsil. V druhé sérii byli oba střelci úspěšní, obzvláště Turákova penalta – míč pohladil břevno – přivedla málem admiráky do mdlob. Ve třetí sérii byli úspěšnější oba admiráci, jak na čáře Víšek, tak z puntíku Macek. A jelikož ve čtvrté sérii oba střelci – za Admiru Horák – proměnili, plusový bod zůstal v Kobylisích. Kdo by to byl před týdnem řekl!

 

Penalty Admira: Komínek, Turák, Macek a Horák, všichni úspěšní

 

Admira: Víšek – Herc, Komínek, Martinic, Paťha-Mošna (65. Turák), Kurek, Majer (84. Stejskal), Zahálka (85. Horák), Zolotuchin (77. Mamurov)- Mikolanda (73. Macek).

Olympia: Kobos – Strasser, Karal, Kosař – Ptáček, Demeter, Klapka, Ličman (60. Krejčík) – Kuťák (57. Malinský), Jukl (78. Topouzis), Očovan.

ŽK: 9. Majer, 40. Kurek, 54. Martinic, 64. Mošna, 79. Zolotuchin, 84. Zahálka, 90. Víšek, 92. Mamurov – 31. Očovan, 73. Strasser, 75. Ptáček

 

Rozhodčí: Štefan – Hádek, Šulcová

Přihlíželo 190 diváků

Foto: Michal Jalovec

Za týden jedeme do Živanic, k druhému celku tabulky. Hrát se bude v sobotu 23. dubna od 17.00. Uvidíme, jak se budeme prát tentokrát.

 

Naši střelci: Už dvě kola beze změn

6 – Macek (5 doma+1 venku)

4 – Zolotuchin (3+1)

3 – Zahálka (3+0), Mikolanda (3+0)

2 – Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Herc (1+0), Martinic (1+0), Mošna (1+0), Paťha (1+0)

 

O.CH