FK Admira Praha – MFK Trutnov 2:0 (1:0)

FK Admira Praha – MFK Trutnov 2:0 (1:0)

Skóre otevřela proměněná penalta a Turákovo salto

Před týdnem jsme psali o prvním gólu Turáka v našem dresu, který vstřelil v Jablonci nad Jizerou. Doslova takto: „Oslavil ho překvapivým saltem, které směle konkurovalo tomu v podání Kureka (admiráčtí fanoušci vědí, o čem je řeč). Bylo by skvělé, kdyby ´gólové salto´ mohl Turák předvést i doma proti Trutnovu.“

A stalo se! Turák ve 23. minutě otevřel doma proti Trutnovu skóre z penalty. Předcházel tomu faul gólmana hostí Šťastného na Macka v blízkosti brankové čáry. Šťastnému se penaltový verdikt rozhodčího pranic nelíbil, i když faul to byl bezpochyby. Turák se z penaltového puntíku trefil a změnu skóre na 1:0 opravdu oslavil ´gólovým saltem´.

Druhý gól Admiry se urodil po pohledné útočné akci zprava v 59. minutě. Komínek vystihl

nepřesnou rozehru hostí, posunul míč na Majera, který nacentroval přesně na špičku kopačky Zolotuchina. Brankář Východočechů neměl nárok.

I hosté měli gólové ambice, ovšem ty spolehlivě zlikvidoval náš gólman Víšek. Znovu vypomohl Jackl z béčka a znovu zahrál dobře.

Celkově se hrál „studený fotbal“ ve studeném počasí, na který se přišlo podívat jen 151 diváků. A hrálo se slušně, bez zbytečně ostrých zákroků.

Tři body zůstaly v Kobylisích, díky čemuž jsme se v tabulce dotáhli právě na nedělního soupeře z Podkrkonoší.

Admira: Víšek – Herc, Komínek, Jackl, Paťha – Majer (90. Mamurov), Turák, Čmejla (80. Kurek), Zahálka – Macek (75. Martinic), Zolotuchin (85. Horák).

ŽK: 1:1

Rozhodčí: Teuber – Baum, Kapoun

Foto: Michal Jalovec
Naši střelci: Zolotuchin se tlačí na Macka!

6 – Macek (5 doma+1 venku)

5 – Zolotuchin (4+1)

3 – Zahálka (3+0), Mikolanda (3+0)

2 – Turák (1+1), Mošna (1+1), Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Herc (1+0), Martinic (1+0), Paťha (1+0)

 

Příští utkání: Nový Bor – Admira, sobota 21. května, výkop v 17.00 hodin.

Na podzim jsme Severočechy doma zdolali „divokým“ poměrem 5:3. Na jaře je Nový Bor doma suverénní, vyhrál nad Trutnovem 3:0, nad Semily 5:2 a nad Letohradem 2:1.

Jarní výsledky venku: prohra 0:1 v Živanicích, výhra 1:0 v Jablonci, remíza 0:0 v Suchdole (výhra na penalty), prohra v Turnově 1:3, výhra 3:1 v Kutné Hoře a naposledy prohra 0:1 vlastním gólem v Ústí nad Orlicí.