FK Admira Praha - FK Meteor Praha VIII 2 : 1 ( 2:0)

FK Admira Praha – FK Meteor Praha VIII 2 : 1 ( 2:0)

Nejvyhecovanější pražské derby splnilo očekávání se vším všudy!

Meteor přijel už jako vítěz skupiny B , my jsme toužili jako jediní porazit svého rivala u nich i doma . A to se povedlo . I když bohužel o poločase střídal Yuzvak , pravděpodobně zlomené zápěstí , 20 minut před koncem se nechal trestuhodně vyloučit za uhození rukou ( oplácení) Horníček a my jsmedohrávali v deseti .

Zápas začal skvěle. Nesměli jsme dostat branku do 10 minut , to se povedlo , naopak v 6. minutě jsme vedli 2 : 0 !!! Nejprve nevídaným přehozením brankáře ze 30 metrů Matějka dal první branku , za chvíli po přihrávce Švarce se prosadil Jung – 2 : 0 ! Meteor nechápal a my jsme jeli jako dobře opravený stroj . Plnili jsme obranné úkoly, hráli agresivně , využili každou možnost na brejk , pomáhali si , zlepšila se agresivita v osobních soubojích . Byla to dřina , ale stálo to za to .

Druhý poločas hrál Meteor na 3 útočníky , vysunul se Mašek , s Douděrou nám zatápěli , ale měli jsme to pod kontrolou . V 50. minutě byl vyloučen Horníček a začalo peklo! Skalický se musel stáhnout, hráli jsme na 5 beků , do hry šel Oskar doleva a Mižišin na hrot, bojovali jsme jak o život, a přestože Meteor po rohu snížil , uhájili jsme vítězství 2:1.

Kluci to odmakali , výkony některých – Matějka, Heřman, Skalický , Doležal, Lipták, … – byly na vysoké úrovni . V pondělí bude prvních 6 hráčů odměněno , začne trénovat Pátek, měl by asi i Rybín , jedeme dál !!!

Sestava : Doležal – Lipták, Horníček (50´ČK/, Heřman, Skalický, Škurek – Švarc, Herel, Matějka, Yuzvak /36´ Drescher/- Jung / 56´ Mižišin /.