FK Admira Praha – FK Turnov 2:1 (0:0)

FK Admira Praha – FK Turnov 2:1 (0:0)

Nakonec jsme převahu využili, tři body zůstávají doma!

V předposledním domácím zápase sezóny jsme přivítali v dusném počasí FC Turnov. Na hosty jsme ztráceli před výkopem dva body, šlo o zápas pátého se třetím mužstvem tabulky. Mírným favoritem tedy byli hosté, na hřišti to však vidět vůbec nebylo. Ba naopak!

První půle se nesla v černobílém taktu. Již v deváté minutě měl na noze branku bek Herc, když se i k vlastnímu překvapení najednou ocitl v ložence. Z mírného úhlu brankáře hostí Majera propálil, admiráckou radost však zastavila tyč. Celkově se nám dařila kombinace a přechod do ofenzívy. Mošna s Turákem ze středu zdárně řídili hru. Ve spolupráci s krajními záložníky a beky přecházeli volně do útoku a zásobili Macka na hrotu zajímavými centry.V 17. minutě se krásně přes tři obránce uvolnil Mošna, přiklepl míč Turákovi, který z jedné provětral hostujícímu brankáři přízemní střelou rukavice. Hosté byli v podstatě neškodní, takže je velká škoda, že jsme nezužitkovali velké množství rohových kopů, které Zahálka zahrával velmi dobře. Po jednom se v šanci ocitl Mošna, když zavíral dobíháním zadní tyč, bohužel napálil míč jen do boční sítě. Do šaten se tedy, k radosti hostů, odcházelo za nerozhodného stavu.

Vstup do druhé půle se nám však nevydařil. Hosté udeřili z rohu v 55. minutě. Jaká to ironie. V první půli jsme měli přehršel rohů my a nic z toho. Navíc ho Turnovští nezahráli nijak zázračně, jenže bohužel náš Zahálka netrefil na přední tyči míč hlavou, ten propadl do chumlu hráčů, kde se nejlépe zorientoval Hurt, a tvrdou pumelicí pod břevno nedal Víškovi sebemenší šanci zasáhnout – 0:1. Nevzdali jsme se, gól naše borce nepoložil. Hráli nadále aktivně a to se vyplatilo za necelých deset minut. A jak! Aut od Herce se dostal k Turákovi, ten se obtočil kolem bránících hráčů a z dobrých 25 metrů se rozhodl vypálit z otočky. Mohl nahrávat, ale ještě že to neudělal! Jeho nádherná střela zapadla do sítě za záda bezmocného brankáře Majera – 1:1.

Po tomto gólu se hra vyrovnávala, těžištěm se stal střed hřiště. Útočných akcí ubylo, to nejdůležitější se pak odehrálo v poslední desetiminutovce. Nejdříve v nadějné pozici minul branku Majer. Z následného brejku odpadl v souboji ve vápně Komínek, situaci se snažil vyběhnutím vyřešit Víšek. Nevyřešil, naštěstí střela střídajícího Havla těsně minula tyč. Hra se přelévala, zleva do útoku z brejku pelášil Majer, vyslal do vápna nepříjemný centr mířící na Mikolandu, ale v poslední chvíli zasáhl skokem brankář.

Až přišla 87. minuta. Náš kapitán Martinic byl metr před pokutovým územím jasně faulován a rozhodčí nařídil přímý kop. Jeho exekuce se ujal Zahálka a střelou pod břevno překonal překvapeného brankáře hostí Majera. Odčinil tak nedůraz předcházející brance hostů a zařídil Admiře vítězství!

V úplném závěru už se nic, až na pár střídaní, nestalo. Takže jsme Severočechy v tabulce o bod předskočili!

O.CH

 

Branky: 54. Hurt – 0:1, 64. Turák – 1:1, 87. Zahálka 2:1.

 

Admira: Víšek – Herc, Komínek, Martinic, Paťha – Majer (89. Horák), Turák (90. Stejskal), Mošna, Zahálka – Macek (52. Mikolanda), Zolotuchin (64. Kurek).

 

Rozhodčí: Vojtěch – Haleš, Navrátilová.

ŽK: 1:3

Přihlíželo 190 diváků, z toho asi desítka slušných turnovských fans, kteří se spolu s našimi OLD BOY´Z postarali o sportovní atmosféru, jaká je na jiných divizních stadionech jen nesplněným přáním.

Foto: Hanina Jalovcová

 

Naši střelci: Zahálka už je třetí

7 – Macek (5 doma+2 venku)

5 – Zolotuchin (4+1)

4 – Zahálka (4+0)

3 – Mošna (1+2), Turák (2+1), Mikolanda (3+0)

2 – Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Herc (1+0), Martinic (1+0), Paťha (1+0)

 

Příští utkání: SK Semily – Admira, sobota 4. června, výkop v 17.00 hodin.

Dosavadní výsledky Semil zde:

http://vysledky.lidovky.cz/soutez-tym-zapasy.php?id_soutez=9819&vybrany_tym=6217

 

Příjemná série: čtyři zápasy, jedenáct bodů

Naposledy jsme byli – a to velmi čestně, po dobrém výkonu – poraženi 23. dubna na trávníku silných Živanic 1:2. Od té doby jen vítězíme! V Jablonci nad Jizerou na „penalty“, doma nad Trutnovem, v Novém Boru, nyní nad silným Turnovem. Čtyři utkání, jedenáct bodů. To nás vyneslo už na čtvrté místo! Bylo by příjemné přidat další tři body v Semilech, které jsou sice poslední, ale nebude to tam žádný med!