FK Letohrad – FK Admira Praha 1:2 (1:1)

FK Letohrad – FK Admira Praha 1:2 (1:1)

Cíl letohradské mise splněn, třetí místo potvrzeno!

Když na nás od první vteřiny Východočeši vlítli a v 9. minutě po rohovém kopu získali Černíkovou hlavičkou vedení, přítomným admirákům zatrnulo. Tak nějak začínaly i výjezdy do blízkých měst Ústí nad Orlicí, kde jsme prohráli 0:4, a do Vysokého Mýta, odkud jsme jeli s ostudou – 0:6… Až do 25. minuty Letohradští jezdili a my jsme se tak tak bránili jejich tlaku. Někdy i poměrně šťastně.

Pak dal sudí Mrkáček pokyn k občerstvení, neboť v Letohradu bylo v sobotu brazilské horko, a naši borci se asi napili živé vody, protože překvapivě převzali iniciativu. Ve 36. minutě nádhernou technickou střelou z přímého kopu nachytal Zahálka jinak výborného domácího brankáře Ehrenbergera na hruškách – 1:1. To už byl výsledek, který by nám stačil k potvrzení divizního „bronzu“.

Rozhodčímu Mrkáčkovi musíme přičíst k dobru, že pozorně sledoval hru, a když před přestávkou dopravil jeden z letohradských fotbalistů míč do naší sítě, rozhodčí správně viděl předchozí faul a gól neuznal.

Chvíli po přestávce, přesně ve 49. minutě, našel zprava Zolotuchin na vápně Mikolandovu jedovatou levačku a exligista málem protrhl síť za Ehrenbergerem – 1:2.

Východočeši rozhodně nechtěli poslední mač sezóny před vlastním publikem prohrát a dál dřeli. Několikrát vytvořili před naší brankou pekelný závar, hřmělo, ale neuhodilo. Ani Admira už gól nepřidala, i když mohla. Mikolandu i střídajícího Mamurova totiž ve slibných šancích vychytal dobrý Ehrenberger.

Skóre už se nezměnilo, i díky posílení defenzivy o Čmejlu a Mamurova jsme cennou výhru udrželi. A po závěrečném hvizdu propukla admirácká radost. Kdo by na podzim věřil, že nakonec skončíme na třetím místě tabulky!

Admira: Víšek – Paťha, Komínek, Martinic, Horák – Majer, Turák, Zahálka, Zolotuchin (81. Mamurov) – Mikolanda, Macek (72. Čmejla).

Branky: 9.Černík – 36. Zahálka, 49. Mikolanda.

ŽK: 1:2 (Štěpán – Zolotuchin, Martinic).

Rozhodčí: Mrkáček – Milner, Vodrážka.

Diváků: 100; z našich OLD BOY´Z fandil v Letohradu jediný – Daniel Turek alias Yetti. Za to mu patří uznání a dík.

Trenér Jindřich Tichai bezprostředně po skončení utkání v Letohradu

Naši střelci: Cílovou prémii převzal Milan Macek

I když gól nevstřelil, udržel se nedělní oslavenec Milan na čele žebříčku. A hned rovnou na stadionu v Letohradu předal získaný peníz za potlesku a pokřiku ostatních hráčů pokladníkovi mužstva Tomáši Majerovi.

Konečné pořadí

7- Macek (5 doma+2 venku)

6 – Zahálka (4+2)

5 – Mošna (2+3), Zolotuchin (4+1), Mikolanda (4+1)

3 – Turák (2+1)

2 – Herc (1+1), Kolařík (1+1), Rybařík (2+0), Kurek (2+0)

1 – Vosický (0+1), Martinic (1+0), Paťha (1+0)