FK Admira Praha – SK Aritma Praha 0:2 (0:0)

Vstup do nové sezóny se nám vůbec nepovedl

Od dubna 2015 jsme čekali na pražské derby hrané o body na domácím trávníku. Tehdy jsme ještě v ČFL podlehli Loko Vltavínu 0:2 a historie se v neděli 14. srpna opakovala. Opět jsme prohráli, tentokrát s vokovickou Aritmou, a opět 0:2.

Hodnocení, a to obsáhlé, najdete ve videozáznamu pod tímto referátem. Tentokrát se ho ujal jak trenér Admiry Jindřich Tichai, tak i trenér hostí Tomáš Kubr, kdysi náš úspěšný hráč. A tak se omezíme jen na nejdůležitější údaje.

 

První vážnější akci zápasu předvedli v 15. minutě Vokovičtí, Rybka ale poslal míč nad břevno. O dvě minuty později chytil Víšek lob Turbáka mířící do sítě. Ve 26. minutě hostující Turák (na jaře hrál ještě za Admiru) našel vlevo Macka, kterému Víšek ránu vyrazil na roh. My jsme se zmohli na vážnější akci až ve 27. minutě, kdy z Martinicovy nahrávky zkoušel střílet Mošna, leč obrana hostí míč zblokovala na roh.

Klíčové momenty utkání přišly po přestávce, ve 49. minutě Turák popostrčil zezadu našeho Majera postupujícího v úniku na branku a pískala se penalta. Tu ale Nádeníčkovi chytil gólman Stareček. Sudí Pečenka nechal kop opakovat pro předčasné vyběhnutí strážce vokovické branky, ovšem Nádeníček opakovanou šanci opět zahodil a nechal vyniknout gólmana soupeře. V 57. minutě kopal Macek opakovaný roh a míč s lehkou tečí Zahálky zaplul do naší sítě – 0:1. Za dvě minuty mohla Aritma vedení navýšit, Turák posunul balon Mackovi, jehož střelu naštěstí Herc tečoval nad břevno. V 71. minutě nás zachránilo břevno, které obloučkem po nahrávce Turbáka trefil Rybka. Admira se úporně snažila o vyrovnání, jenže hosté vyráželi do rychlých brejků a stále hrozili. Víšek byl trvale v permanenci. V 87. minutě už ale neodolal. Vyběhl proti střídajícímu Podobskému, který na něj běžel s míčem po levém křídle, ale marně. Podobský ho přelstil kličkou a z těžkého úhlu trefil – 0:2. Bylo dokonáno…

 

Admira: Víšek – Herc, Komínek, Martinic (82. Jackl), Paťha – Majer, Mošna, Šmidrkal (60. Zolotuchin), Zahálka – Michálek (60. Šimek), Nádeníček (86. Vachoušek).

Aritma: Stareček – Turbák, Ambrus (76. Pivrnec), Kozel, Turák, Květoň, Macek (72. Podobský), Hrabák, Modr, Rybka (83. Bogár), Troníček.

 

ŽK: 3:3

Rozhodčí: Pečenka – Vrchota, Aubrecht

Přihlížela obstojná návštěva 276 diváků, v A-skupině vůbec nejvyšší.

Leave a Reply