FK Dukla Praha „B“ – FK Admira Praha U19 1 : 6 (1 : 2)

FK Dukla Praha „B“ – FK Admira Praha U19 1 : 6 (1 : 2)

5. kolo, Pražský přebor, neděle 25.9.2016 v 10.15 hod., hřiště Schulhofova
Do tohoto zápasu o první místo jsme museli udělat některé změny v sestavě. V týdnu ulehnul Karel a ráno před zápasem se omluvil ze zdravotních důvodů Plechatý. Naštěstí náš kádr je tak vyrovnaný, že bylo jen otázkou, jak to trenér poskládá.
Bohužel od začátku se pro nás zápas nevyvíjel dobře a po špatné zpětné přihrávce Procházky šla Dukla ve 4. min. do vedení 1:0. To nebyl zrovna začátek, jak jsme si ho představovali. Navíc Dukla se dobře pohybovala a lépe kombinovala na středu hřiště. Přesto jsme si dokázali vytvořit šance, ale ani tu největší v 10. min. Panýrek nevyužil, protože po přehození brankáře zachraňoval akrobaticky na brankové čáře obránce domácích. Svůj tlak jsme dokázali proměnit v branku až v 31. min., kdy po rohu Procházky dorážel míč Šálek – 1:1. Krátce nato se řítil sám na branku Panýrek, toho zastavil mimo vápno za cenu faulu domácí brankář a ten musel předčasně do sprch. Přesilovku jsme využili hned v 42. min., když si to Klimt namířil z půlky přímo na bránu a po sólu nedal náhradnímu brankáři dělovkou z vápna pod břevno šanci – 1:2.
Od začátku druhého poločasu to rozhodně nevypadalo, že hrajeme proti deseti. Dukla chtěla vyrovnat a často se pouštěla do útočení. Tento tlak jsme otupili v 64. a 73. min., kdy dvěma rychlými brankami Víta a Pavlaty jsme se dostali do klidu. Do konce zápasu jsme už měli převahu na své straně a po krásných kombinacích jsme v 80. a 83. min. brankami Frice upravili na konečných 1:6.

CO ŘÍCI NA ZÁVĚR : Po tomto výsledku jsme na čele tabulky s náskokem dvou bodů na Vyšehrad, který bude čekat na naše klopýtnutí. Teď je potřeba nepodcenit žádného soupeře a přistupovat ke každému zápasu zodpovědně. Někdy s tím ovšem bývá problém v hlavách – náctiletých kluků. To musíme spolu s trenérem Čabalou ohlídat.

Sestava : Zima – Heinzel,Čížek,Šálek©,Egrt – Blažejovský,Fric,Procházka,Klimt – Panýrek,Vít

Branky : Fric 2x,Šálek,Klimt,Vít,Pavlata

Střídali :

35.min. Egrt (Kvapil)

58.min Blažejovský (Bouguetouta)

67.min. Procházka (Pavlata)

81.min. Heinzel (Novotný)

83.min. Čížek (Savič)

Vedoucí týmu Olda Vít

Zajímavý je pohled z druhé strany, který jsme získali od zkušeného funkcionáře Dukly Miroslava Mücka, v utkání hlavního pořadatele. Ten řekl: „Utkání samozřejmě ovlivnilo vyloučení našeho brankáře Kundráta. Mohla to být i žlutá karta, ale rozhodčí mohl podle výkladu pravidel udělit i červenou, což udělal. Kdyby oba týmy dohrály v jedenácti lidech, Admira by asi taky vyhrála, ale těžko o pět branek. V každém případě byl pro nás zápas s kvalitním týmem, v němž nastoupili většinou starší kluci, z nichž dva v sobotu hráli i přebor dospělých za béčko Admiry, velmi cennou zkušeností.“

Rozhodčí Patrik Tomšů do zápisu uvedl: Červená karta během zápasu, surová hra, kopnutí soupeře ze strany v souboji o míč, a to za použití nepřiměřené síly. Hráč opustil bez protestů hrací plochu.

6. kolo: Přebor, FA Praha – Admira U19, sobota 1.10.2016 v 16.30 hod., Březiněves

Leave a Reply