Viktoria Mariánské Lázně – FK Admira Praha 1:1 (0:0), p. k. 4:5

Jeli jsme pro tři, vezeme aspoň dva body
Viktoria Mariánské Lázně – Admira 1:1 (0:0), p. k. 4:5

Ani ve třetím divizním utkání venku jsme nezískali tři body. Tentokrát jsme aspoň neprohráli a vydřeli jsme penaltový rozstřel. V Mariánských Lázních bylo po zápase „horko“, tekly nervy, domácí hodně těžce nesli ztrátu dvou bodů. Atmosféru ilustrují výroky domácího trenéra Stanislava Purkarta, bývalého ligového fotbalisty, zaznamenané rozhodčím do zápisu: „Ty už se na to vy…, ty vole, ty seš rozhodčí z leknutí, to fakt není možný. A nečum na mě. Tebe si budeme vetovat, jestli to jde.“ V urážkách následně pokračoval i prostorách kabin.

Branky: 48. Šmidrkal z penalty – 0:1, 69. Kavalír (na jaře hostoval v Admiře) po přímém kopu – 1:1.
Penaltu v rozstřelu proměnili Komínek, Jackl, Paťha, Zahálka, Hochman, nedal Šmidrkal.

Rozhodčí: Cihlář – Cupl, Hányš
ŽK: 5:3 (na naší straně Michálek, Martinic, Jackl)
Přihlíželo asi 200 diváků.

Trenér Admiry Jindřich Tichai viděl zápas takto: „Zápas jsme začali dobře, domácí jsme zatlačili na jejich polovinu a dobývali jsme jejich branku. Po 20 minutách Komínek našel naběhnutého Zahálku a domácí si museli pomoc penaltovým faulem. Jenže Jackl nabídnutou šanci nevyužil. Poté až do konce poločasu jsme měli více ze hry, ale žádnou šanci jsme nevytvořili.
Do druhé poločasu jsme vstoupili dobře a po třech minutách jsme šli zásluhou Šmidrkala do vedení, jenže poté jsme přestali hrát a domácím jsme dovolili vyrovnat hru. V 69. minutě nás soupeř vytrestal po standardní situaci a hlavou vyrovnal na konečných 1:1. V závěru jsme měli tlak, ale až na Zahálkovu hlavičku, která šla nad, jsme si šanci nevypracovali.“

Admira: Víšek, Herc, Komínek, Paťha, Martinic, Zahálka, Michálek (65. Hochman), Zolotuchin, Zimmermann (46. Šmidrkal), Nádeníček (79. Pavlata).

Naši střelci:
3 – Zolotuchin (2 doma + 1 venku)
2 – Majer (1 doma + 1 venku), Nádeníček (2 + 0)
1 – Šmidrkal (0 + 1), Komínek, Michálek, Paťha (všichni 1 + 0)

Příští utkání: Admira – Malše Roudné, neděle 2. října, výkop v 10.15 hodin

Leave a Reply