FK Admira Praha – FC Rokycany 2:0 (0:0)

Výkon suverénní, zakončení však stále vázne

Druhý domácí zápas v řadě s sebou nesl jasnou povinnost – potvrdit tři body z minula i nyní proti Rokycanům. A to se povedlo. Dali jsme dvě branky a nastřelili jsme třikrát břevno.

Prakticky celý zápas jsme dominovali. Jenže hned v první minutě náš středopolař Zahálka udělal chybu, odskočil mu míč od nohy a soupeř se valil sám na Žuleviče. Naštěstí však střelu namířil těsně vedle vzdálenější tyče. Poté jsme však začali dominovat my a Západočechy jsme za celou první půli k ničemu nepustili. Hned ve třetí minutě sklepl míč Nádeníček na Šimka, ale ten bohužel v nadějné pozici přestřelil. V sedmé minutě jsme předvedli parádní akci po levé straně, na jejímž konci byl Paťhův krásný centr na Mošnu, jeho hlavička však skončila těsně nad. Akce si vysloužila uznalý potlesk tribuny. Zamkli jsme soupeře na jeho polovině a vytvářeli si další šance. Zahálkův roh skončil na břevně, závary před brankou jsme nebyli schopni dotlačit až za brankovou čáru. V zakončení jsme se hodně trápili, největší zmar přišel těsně před odchodem do šaten, kdy Šimek našel centrem Nádeníčka, který překonal brankáře hostí, ale jeho ránu zastavilo opět břevno. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 0:0, za který byli vděční pouze hosté.

Z kabin už se na hřiště nevrátil náš brankář Žulevič pro zranění ramene a nahradil ho Jakimeczko. Druhá půle začala opět ve velkém tempu. Rozhodující událost zápasu přišla v 56. minutě zápasu. Hosté podnikli výpad dopředu, který skončil tím, že si Jakimeczko srazil míč do brány. Asistent rozhodčího však odmával ofsajd. Ihned jsme rozehráli, hosté byli rozhozeni, Majer dokázal obejít vyběhnuvšího brankáře a poslal míč do jeho odkryté svatyně – 1:0. O tři minuty později bylo ještě veseleji, když si míč na soupeřově polovině vybojoval Michálek. Obešel obránce, sám v postupu na brankáře nezaváhal, dokázal ho podélně prostřelit a připsal si tak svůj první divizní gól – 2:0. Nebylo nám to však evidentně dost, dnes agilní Šimek napálil po přiklepnutí Zimmermana břevno. V tomto zápase zvonilo břevno od branky hostí již potřetí. Tempo zápasu však lehce opadlo, už nebylo k vidění přelévání hry jako doposud. I tak se ale objevily některé šance, po chybě Jakimeczka hasil situaci dobíhající Komínek a po závaru v našem vápně skončil míč těsně vedle tyče. V poslední desetiminutovce jsme ještě měli dvě možnosti na zvýšení náskoku, ale Šmidrkal ve své šanci přestřelil a Martinicovu střelu k tyči vystihl gólman hostí.

Zápas jsme tedy dovedli do vítězného konce, udrželi jsme čisté konto. Vládne tedy relativní spokojenost, jen to chce zlepšit proměňování šancí. A to rychle, příští víkend hrajeme v Karlových Varech, kteří vévodí naší divizní skupině.

O.CH

 

Branky: 57´ Majer, 60´ Michálek

Admira: Žulevič (45´ Jakimeczko) – Herc, Komínek, Jackl, Paťha – Majer (90´ Zolotuchin), Mošna, Zahálka, Šimek (80´ Šmidrkal), Michálek (62´Zimmerman) – Nádeníček (72´Martinic).

 

Naši střelci:

2 – Majer (1 doma + 1 venku)

1 – Komínek, Michálek (oba 1 + 0)

Leave a Reply