1.FC Karlovy Vary – Admira Praha 2:1 (2:1)

Z Karlových Varů už tradičně bez bodu

Předměstský stadiónek v karlovarských Dvorech nám nesvědčí. Kdysi jsme tam prohráli gólem z 93. minuty 0:1, což mělo za následek, že náš někdejší trenér zlostí prokopl dveře kabiny. Před nedávnem jsme tam padli poměrem 0:5, když nám hattrick nastřílel kanonýr Geňo, nejlepší střelec ČFL.

I tentokrát, v divizi, se Geňo trefil, a to dvakrát. Dokázali jsme už jen snížit. Body tedy zůstaly u lázeňských pramenů v majetku leadera divizní skupiny A.

V jeho dresu proti nám nastoupili mimo už zmíněného bombarďáka Geňa také Dřížďal, dvojnásobný mistr ligy se Slavií, který si zahrál si Ligu mistrů UEFA a Pohár UEFA, či Psohlavec, který působil v Mostě, Blšanech, Plzni či Slovácku. Srovnáme-li však výkon Karlových Varů a hru vítěze skupiny C před rokem, jednoznačně lepší byla Olympia HK.

 

Branky: skóre otevřel Geňo, když ve 25. minutě překonal našeho vyběhnuvšího gólmana Jakimeczka – 1:0, na 2:0 zvýšil opět Geňo z penalty ve 40. minutě, na 2:1 snížil ve 43. minutě Zolotuchin po pohledné kombinační akci.

 

Admira: Jakimeczko – Majer, Komínek, Jackl, Paťha – Martinic, Zahálka, Šmidrkal (60. Nádeníček) – Zolotuchin (83. Hochman), Zimmermann (72. Mamurov) – Michálek.

 

ŽK: 5:3

Rozhodčí: Kyncl – Krupka, Plzák.

Přihlíželo 200 diváků.

 

Trenér našeho týmu Jindřich Tichai zhodnotil utkání takto: „Prvních dvacet minut jsme byli lepší my, byli jsme víc na balónu. Pak nás soupeř zatlačil, hrozil ze standardek a ze své první gólové šance otevřel skóre. To my neumíme. S vedením 1:0 se hraje hned lépe. Západočeši nám pak dali další gól, ale z ofsajdu, proto správně neplatil. Ke konci poločasu přišla penalta. Domácí hráč to udělal dobře, natlačil se mezi dva naše obránce, kontakt tam byl. Penalta se dala pískat a Vary z ní zvýšily na 2:0. Snížili jsme po hezké akci, když si Zolotuchin naběhl do vápna a trefil se přesně.

V prvních deseti minutách druhé půle jsme měli dvě pološance, pár standardek. Od šedesáté do osmdesáté minuty hráli domácí na brejky, nastřelili tyč. V závěru jsme tlačili my, ale bez vyložené gólovky. Michálek to zkoušel z úhlu, Martinicův lob vyrazil domácí brankář. Víc jsme neměli.

Celkově bych řekl, že v poli jsme se domácím vyrovnali, ale Vary byly nebezpečnější. Dopředu byly velmi silné, Psohlavec podržel míč a Geňo je prostě střelec. Ve finální fázi byli Západočeši efektivnější. Určitě to byl nejlepší tým, se kterým jsme zatím v A-skupině hráli. Oni i my jsme chtěli hrát fotbal pro diváky. Za určitých okolností se ve Dvorech dalo bodovat, ale náš problém je v tom, že útočníci nedávají branky. Chybí nám borec typu Mikolandy a góly střílejí jen záložníci.“

 

Naši střelci:

2 – Majer (1 doma + 1 venku)

1 – Zolotuchin (0 + 1), Komínek, Michálek (oba 1 + 0)

 

Příští utkání: Admira – Český Krumlov, neděle 18. září, výkop v 10.15 hodi

Leave a Reply